Knjige, vodiči za Jadran

Iscem kaksen dober vodic v anglescini po jadranskih otokih. Imam 888 zalivov, ki je zelo prakticen, ampak iscem bolj kaksen vodic po kulturnih, zgodovinskih znamenitostih, sportnih aktivnostih … Bolj v smislu Lonely Planet posvecen Dalmaciji in Kvarnerju (oz otokom na sploh), kot pa peljar.

1 všeček

Zanimivo vprašanje: zaenkrat sem na charter barkah zasledil samo 888 zalivov ali pa Adriatic Sea Pilot, ki pa je precej duhamorno branje - tukaj je nekaj strani za pokušino.

Ti pa verjetno iščeš nekaj podobnega kot Z morjem na ti od Mitje Zupančiča.

Poleg 888 imam tudi knjigo 1300 PLANOVA HRVATSKOG JADRANA, kupljena v GEONAVIK, Kongresni trg, LJ, je zanimiva, ima 314 strani, sam uporabljam kupljeno aplikacijo NAVIONICS, je moja biblija, za historiko in podobne stvari pa vparšam strica GOOGLA, od 27. 3. do 31.3. 2019 na jadrnju od ST - Hvar- Ščedro-Korčula- Mljet-Lastovo-Vis-Šolta( Stomorska)- ST, smo jo ponoči potrebovali.

1 všeček

Z morjem na ti, je zanimiva knjiga. In jo je vredno prebrati, če te zanima življenje ob obali/na otokih…
Ni pa ravno vodič tipa Lonely planet. Mislim, da je Kvarner in Dalmacija premajhen prostor, da bi imel svoj vodič tega tipa. Žal.
Jaz osebno si od krajev/otokov, ki jih obiščemo veliko preberem na netu, imam pa tudi posebno mapo, v kateri imam shranjene članke o tej temi iz navtičnih revij (SLO, HRV). Eni so kakovostnejši, drugi manj. :slightly_smiling_face:

Revija More iz Zagreba je objavila več knjig o hrvaških otokih in notri je skoraj vse , kar te zanima.
Lp, Uroš