Restavracija Moli Onte

Poleti se ponavadi mesta Hvar in Paklinih otokov raje izogibamo, saj je tam gneča prevelika. Pred leti mi je @uros povedal, da on že leta hodi v Milno na Hvaru, v restavracijo Moli Onte - TripAdvisor.
To je družinska gostilnica z zelo prijaznim osebjem in dobro hrano.

Zaliv z bojami od gostincev je zelo lep in z čistim morjem. Moli Onte ima svoje boje do katerih opravijo dostavo z svojim čolnom v restavracijo in nazaj na barko po dogovoru.

Dimljena tuna, carpacio od tune, inčuni niso razočarali.

Jagenjček je bil sveže pečen…

Najmlajši so pohvalili tudi sladico:

Nekateri navtiki se oglasijo pri njih še za zajtrk…

Milna je zelo blizu mesta Hvar, tako da če bi ga radi obiskali, lahko tam skočite s taxijem.

Hrana je res super. Edino pozor: ce je cez dan maestral, na bojah grdo valja se pozno v noc!

Ko si ravno omenil Paklene: Uvala Soline (Sveti Klement) je tudi poleti dostikrat zelo slabo obiskana (imajo tudi boje od konobe Paradiso - ce tam jes (nisem se poizkusil) so zastonj). Zaliv je lepo zasciten pred vec ali manj vsemi vetrovi.

Drugace pa placas in se sprehodis preko otoka v gostilno http://www.pension-tonci.com/index_en.htm - za moje pojme trenutno ena najboljsih konob/gostiln na Jadranu!
(Lansko leto sem videl tudi boje od Toncija na njihovi strani Paklenih - proti Hvaru - si pa na tisti strani kar ‘na prepihu’ - uporabno samo pri bonaci).

1 všeček

Zanimivo - a so slučajno prestavili boje bližje restavraciji?
Nazadnje, ko sem bil so imeli boje v velikem zalivu zgoraj levo (kjer je ogromno boj od gostincev). Ta zaliv je zelo dobro zaščiten za maestral.
image

Ne ne - isto sem bil tam v tem zgornjem zalivu (mislim da so boje dveh ali treh razlicnih, ker so me z enih spodili na tiste od Mali Onte).

Jaz sem prisel zvecer po maestralu okrog 18 kts - vetra ni bilo sicer vec, ampak so tam okrog rta v zaliv z bojami se pozno v noc prihajali valovi. Tecno. Taksna je vsaj moja izkusnja, no…