Regata Sydney - Hobart je ena najbolj znanih offshore regat na svetu. Štart regate je vedno 26. decembra (Boxing Day) iz Sydneya . Jadrnice morajo prečiti ožino Bass do Tasmanije s ciljem v Hobartu. Regata je dolga 630 nautičnih milj in poteka na zelo zahtevnem področju.
Letošnja regata bo še posebaj zanimiva, saj bo med 170 jadrnicami na njej prvič (po mojih podatkih) sodeloval tudi jadralec - Jure Češarek. Jure bo član posadke jadrnice Maserati - VOR70. Jadrnico vodi poljski skiper z posadko sestavljeno iz , in jadralcev.
Jure se je na regato intenzivno pripravljal zadnjih 6 mesecev (tako fizična priprava, kot udeležba na drugih regatah). Zadnji teden že pridno trenira s celotno ekipo v Sydneyu.
Delamo, pripravljamo opremo in treniramo. Za nami je 24 urna kvalifikacijska plovba. Jader cela tona, sile ogromne. Sem na poziciji desnega trimerja in je treba delati z glavo. Za vrh se bodo udarili tavelikih, mi pa upamo na pravo mešanje štrenov.
Today start line procedure training in Sydney harbor. Then out for some speed thrills and again testing some upwind sails. Going more and more into race mode.
16 - 19 kts of true wind and Maserati flew between 18-21 knots!
Today evening big Crew Party in CYCA
After Santa’s visit and media attention, it’s time to pack. Just essentials; base layer, socks, midlayer, gloves, hat, sunglasses, UV protect, buff, knife, personal belt bag and small watertight holdall. Wet weather gear, boots and personal safety equipment already onboard.
Cross fingers for team Maserati!